Πως μπορώ να προστατεύσω τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών μου και τα δικά μου στο διαδίκτυο;

Πάνω από το 90 % των γονέων στην Ευρώπη ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που αναρτούνται στο ίντερνετ και αναρωτιούνται:

  • Πως διαχειρίζονται τις φωτογραφίες του παιδιού μου το WhatsApp και οι υπόλοιπες διαδικτυακές εφαρμογές;
  • Πως χρησιμοποιούν Google και οι άλλες εταιρίες τα προσωπικά μου δεδομένα;
  • Πως μπορώ να προστατεύσω τις προσωπικές και οικογενειακές μου πληροφορίες;

Η πλατφόρμα DATAPP-APP προσφέρει:

  • Εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά και γονείς για την περισσότερο ασφαλή χρήση του διαδικτύου, με βοήθεια της εκπαιδευτικής εφαρμογής του προγράμματος
  • Στα «Θέματα και συμβουλές» θα βρείτε πληροφορίες και χρήσιμες οδηγίες για θέματα ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όπως: προστασία του προσωπικού κωδικού εισόδου, ρυθμίσεις ασφαλείας, χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια κλπ.

Έτσι, τα παιδιά και οι έφηβοι θα μπορούν να είναι περισσότερο προστατευμένοι και να «κινούνται» με μεγαλύτερη ελευθερία στο διαδίκτυο.

Μαθαίνοντας μαζί / Η εκπαιδευτική εφαρμογή

Η εκπαιδευτική εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα σε γονείς με τα παιδιά τους και σε νέους, να πάρουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων». Να μάθουν για τους κανόνες που τους προσφέρουν ασφάλεια και μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

Desktop-PC-εκδοχή

APP-Download

Θέματα και συμβουλές

Λογισμικό ενάντια στους ιούς · Τυχερά παιχνίδια / Απάτη · Κωδικοί πρόσβασης · Ρυθμίσεις Ασφαλείας · Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης · Up- / Download · Συμβόλαια στο Διαδίκτυο · Περαιτέρω συμβουλές

Περισσότερα…

Βοήθεια και Επαφές / Επικοινωνία

Υπηρεσίες, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε, αν έχετε ερωτήσεις για το θέμα «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων».

Περισσότερα…

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα datAPP.eu στα πλαίσια του ERASMUS+ προσφέρει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε μαζί με τα παιδιά σας για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» στο Διαδίκτυο. Επίσης να έχετε πρόσβαση σε σχετικές με το θέμα «συμβουλές και πληροφορίες».

Περισσότερα…

Εταίροι του προγράμματος

Οι εταίροι του προγράμματος datAPP.eu

Περισσότερα…

Ανάλυση και αποτελέσματα

Σημαντικά αποτελέσματα από την ευρωπαϊκή μας έρευνα.

Περισσότερα…

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο Πρόγραμμα.

Συντακτική ομάδα (DE) | Terms of use